Διάφορα, Έρευνες, Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Πολύ σύντομα….Made in Internet!

Η 3ήμερη διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου «Εμπόριο 2030» στη Γενεύη ανέδειξε τις δυνατότητες τόνωσης του διεθνούς εμπορίου και της παγκόσμιας ανάπτυξης μέσω του διαδικτυακού εμπορίου.

Εκεί αναφέρθηκε πως οι νέες τεχνολογίες είναι πλέον σε θέση να διασφαλίσουν ανάπτυξη μέχρι και 30% μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Σε λίγα χρόνια θα λέμε Made in the Internet»

Παρουσιάζοντας έκθεση για την επιρροή της ψηφιακής τεχνολογίας στο Παγκόσμιο Εμπόριο τόνισε ότι «ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την εξέλιξη έχουμε ωστόσο τη δυνατότητα να την διαμορφώσουμε».

Από την πλευρά του ο ιδρυτής της Alibaba της μεγαλύτερης κινεζικής εταιρίας διαδικτυακού εμπορίου Τζακ Μα εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις δυνατότητες διεθνούς ανάπτυξης που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες: «Το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα βγουν κερδισμένες από το ηλεκτρονικό εμπόριο και την παγκοσμιοποίηση. Σε μερικά χρόνια δεν θα λέμε πια Made in China ή Made in Switzerland αλλά Made in the Internet. Για το λόγο αυτό ο Κινέζος επιχειρηματίας τόνισε ότι προτεραιότητα κάθε κυβέρνησης στον κόσμο θα πρέπει να είναι οι επενδύσεις στην υποδομή για ένα σταθερό και γρήγορο ίντερνετ. 

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα ήδη έχουν τζίρους μεγαλύτερους των φυσικών καταστημάτων με την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος να είναι στις προτεραιότητες όλων όσων ακόμη για διάφορους λόγους δεν έχουν υλοποιήσει ακόμα κάποιο ή το αλλάζουν με κάποια από τις νέες τεχνολογίες eshop.

Πηγή Πληροφοριών: Deutsche Welle

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.