Marketing, Web Design

Κατασκευή ιστοσελίδας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η δύναμη που έχει ένα μοντέρνο website είναι δεδομένη από όλους. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η φύση της επιχείρησής την οποία παρουσιάζει και προωθεί, ένας ιστότοπος μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη, άμεσα και έμμεσα.

To κάθε website αποτελεί την «ηλεκτρονική βιτρίνα»της επιχείρησης, την επαγγελματική κάρτα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα και εκτός από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών, δημιουργεί και ενισχύει την εμπιστοσύνη σε υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες.

Προσιτή δημιουργία ιστοσελίδας

Η ραγδαία τα τελευταία ειδικά χρόνια ανάπτυξη των συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System-CMS) έχει αλλάξει εντελώς τους κανόνες του παιχνιδιού. Η γνώση κώδικα δεν αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός Web Development Agency. Τη θέση αυτού έχει πλέον διαδεχθεί το δημιουργικό περιεχόμενο, το responsive design (η πλήρης συμβατότητα με κινητές συσκευές) και η αποτελεσματική επικοινωνία και μετάδοση του storytelling του brand σας, το μάρκετινγκ.

Στην αγορά υπάρχουν φυσικά αρκετοί που προσφέρουν webdesign σε custom κώδικα. Κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται πως αποτελεί την ιδανική λύση για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών, όμως για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων κάτι τέτοιο αποτελεί ένα ακριβό και αχρείαστο εγχείρημα. Είναι σαφώς προτιμότερο τα επιπλέον χρήματα να δοθούν στην προώθηση της ιστοσελίδας και όχι στην κατά παραγγελία σχεδίαση ιστοσελίδας.

Η παραμετροποίηση του κώδικα, έστω και εάν δεν μιλάμε για 100% custom λύση, αποτελεί μια απαραίτητη διαδικασία, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα website φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης.

Οι ιστοσελίδες που καθυστερούν να φορτώσουν αποτυγχάνουν να συγκεντρώσουν καλό score στο page rank της Google με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις αναζήτησης όταν οι χρήστες κάνουν search για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά.

Ιδιαίτερη περίπτωση υλοποίησης ενός καλού site αποτελεί η κατασκευή του μέσω μιας πλατφόρμας διαχείρισης περιεχομένου – CMS. Σε αυτή τη περίπτωση η παραμετροποίηση και η προσθήκη επεκτάσεων στην ιστοσελίδα μπορεί να γίνει με χαμηλό κόστος. Για παράδειγμα ένα plugin στο WordPress μπορεί να κοστίζει 20 ευρώ, όμως αντίστοιχα αν δημιουργηθεί από το μηδέν με κώδικα μπορεί να κοστίζει έως και 1.000 ευρώ.

Κατασκευή ιστοσελίδας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δυστυχώς, πολλές επιχειρήσεις ξεκινούν την κατασκευή του site τους και καταλήγουν να έχουν κάτι που δεν σχετίζονται καθόλου με το ύφος και το στυλ της εταιρικής τους ταυτότητας, με μια σελίδα που δεν αντιπροσωπεύει την επιχείρηση και αντί να προσδίδει όφελος, προκαλεί ζημιά.

Πολλά παραμελούνται ενώ πρέπει να τους δοθεί σημασία: χρώματα, γραμματοσειρές, εικόνες, στυλ γραφής, μηνύματα στους επισκέπτες, δομή κατηγοριών, όλα όσα η ιστοσελίδα θα περιέχει, όλα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες που θα καθοριστούν από κοινού από την επιχείρηση και τη εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων που θα επιλεγεί.

Επιλέγοντας αυτά, θα έχουμε αποσαφηνίσει ποια είναι η μοναδική πρόταση που θέλουμε να διαβάσουν οι χρήστες για την επιχείρηση και ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θέλουμε να τονίσουμε και να επικοινωνήσουμε ως προσφέρουμε στην αγορά.

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας θα πρέπει να αποτελεί πλέον μια συνετή και δυναμική διαδικασία που θα ενσωματώνει αποτελεσματικά όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που θα επικοινωνούν τις υπηρεσίες, τα προϊόντα και το storytelling ώστε να δημιουργούν την αναγνωρισιμότητα που χρειάζεται.

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι πλέον κάτι που σημαίνει πολλά περισσότερα πράγματα από το όνομα αυτό και μόνο, πλησιάζοντας τις ευθύνες μιας διαφημιστικής εταιρείας, μιας και θα πρέπει να αναλύσει μεθοδικά το περιβάλλον, τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα της επιχείρησης, και εκτός από την ιδανική λύση στο σχεδιασμό του ιστοτόπου, να μπορεί να ενσωματώσει και να υλοποιήσει με επιτυχία το σχέδιο μάρκετινγκ.

Η σημασία του branding στην κατασκευή site

Το επιτυχημένο brand χρειάζεται συνέπεια και ομοιομορφία σε όλα τα σημεία επαφής με το κοινό. Χρειάζεται να δομηθεί μια ισχυρή ιστορία που αυτή θα είναι και η βάση όλων των ενεργειών μάρκετινγκ που θα ακολουθηθούν.

Ένα επιτυχημένο story telling στη διαδικασία του branding δεν θα αυξήσει μόνο τις πωλήσεις, αλλά θα καθιερώσει την επιχείρηση στη συνείδηση και στο μυαλό των πελατών της.

Ο σχεδιασμός του branding περιλαμβάνει:

  1.  Την σωστή επιλογή και χρήση του λογοτύπου. Θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν η χρήση σωστών αναλογιών ώστε να μην «στρετσάρετε» το λογότυπο ή χρησιμοποιείται δυσανάλογα σε σχέση με άλλες εικόνες και σχήματα που το πλαισιώνουν. Βασική του χρήση είναι πλέον στο web σε διάφορες μορφές και όχι αποκλειστικά η εκτύπωση κάρτας και άλλων διαφημιστικών φυλλαδίων.
  2. Την σωστή επιλογή της παλέτας των χρωμάτων. Έχοντας κατά νου τα χρώματα που συνθέτουν την εταιρική ταυτότητα σε συνδυασμό με τα συμπληρωματικά και μη χρώματα, ο σχεδιασμός της σελίδας θα πρέπει να γίνει με έτσι ώστε να συνδέεται με το ύφος και στυλ του brand σας. Με αυτό το τρόπο δημιουργείτε μεγαλύτερη αλληλεπίδραση του κοινού με το brand, ενισχύοντας την πιστότητα των υπαρχόντων πελατών και βοηθώντας παράλληλα στην προσέλκυση νέων.
  3. Τις σωστές γραμματοσειρές. Κάθε brand πέραν της εικόνας και των χρωμάτων του λογοτύπου συνδέεται με τη χρήση συγκεκριμένων γραμματοσειρών. Τα κείμενα, οι τίτλοι, το μενού και όλα τα υπόλοιπα μέρη του site τα οποία περιέχουν κείμενο θα πρέπει να είναι γραμμένα με αυτές της γραμματοσειρές. Το ίδιο και στα εκτυπωμένα έντυπα της επιχείρησης.

Γιατί να αναθέσετε την ιστοσελίδα σας στο ColorFish.gr;

Στο ColorFish.gr η εξειδικευμένη ομάδα προγραμματιστών και τεχνικών του είναι σε θέση να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ιστοσελίδες σταθερές και ασφαλείς. Ως ένα Creative Digital Agency προσφέρει μία ολοκληρωμένη πρόταση στην κατασκευή ιστοσελίδας και του eshop, με ψηφιακές υπηρεσίες που καλύπτουν ολόκληρη την διαδικασία ενδυνάμωσης της παρουσίας και προώθησης ενός brand. Από το σχεδιασμό, την υποστήριξη σε επίπεδο web και φυσικών πωλήσεων, το μάρκετινγκ και τη διαχείριση των social media με την παραγωγή βίντεο και φωτογράφηση για Facebook & Instagram, την προστασία και διαχείριση φήμης, όλα όσα χρειάζονται για να έρθουν κέρδη.

Δεν έχει σημασία το μέγεθος της επιχείρησης, το ColorFish έχει διαχειριστεί και μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε ανάγκη και απαίτηση, είτε πρόκειται για νέες είτε για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

κατασκευή ιστοσελίδας

κατασκευή eshop

προώθηση ιστοσελίδας

εταιρία digital marketing

κατασκευή σάιτ με wordpress

κατασκευή εταιρικού σάιτ

κατασκευή οικονομικού σάιτ

κατασκευή σάιτ τιμές

κατασκευή και προώθηση σάιτ

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.