Back

8 + 1 λόγοι για να συνεργαστείτε με ένα Digital Marketing Agency

Μια digital marketing καμπάνια απαιτεί πόρους, χρόνο και εμπειρία. Οι επιχειρήσεις κάθε είδους και κάθε μεγέθους, δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν μόνες τους στις μεγάλες ανάγκες σχεδίασης, υλοποίησης και παρακολούθησης ενός σοβαρού σχεδίου μάρκετινγκ. Όσες επιλέγουν να ασχοληθούν με τα δικά τους μέσα και το δικό τους προσωπικό, όταν αυτό δεν είναι εξειδικευμένο, καταλήγουν τις περισσότερες φορές να σπαταλούν χρήματα και το κυριότερο, να δίνουν χώρο στους ανταγωνιστές τους.

Εάν πιστεύετε ότι και η δική σας επιχείρηση υστερεί ίσως στη διαχείριση του digital marketing, μπορείτε εύκολα να καλύψετε το κενό, προσλαμβάνοντας ένα digital marketing agency.

Η συνεργασία με ένα σοβαρό digital marketing agency είναι πολύ σημαντική στην επίτευξη του πιο βασικού σας στόχου σας: στην ανάπτυξή! Υπάρχουν τόσα πολλά online εργαλεία για την προώθηση και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, που η σωστή επιλογή και χρήση του καθενός παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ο ίδιος ο όρος  “digital marketing” αντιπροσωπεύει τη χρήση και συντονισμό πολλών και διαφορετικών μεθόδων και τεχνολογιών, όπως πχ το SEO, το email marketing, το PPC, τα Social Media, το Blogging κλπ και για να το κάνετε σωστά θα πρέπει να έχετε τις γνώσεις για όλα αυτά.

Γιατί λοιπόν χρειάζεστε ένα digital marketing agency; Τι θα κερδίσετε; Τι είναι αυτό που κάνει την επένδυση αυτή αναγκαία αλλά και αποδοτική;

1. Θα μειώσετε τα κόστη

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, είναι αποδεδειγμένο ότι η συνεργασία με ένα digital marketing agency κοστίζει λιγότερο σε βάθος χρόνου από ότι η συντήρηση μιας ομάδας επαγγελματιών στην έδρα της επιχείρησης. Εκτός από τις μισθοδοσίες, ασφαλιστικές εισφορές, το κόστος εξοπλισμού και κόστος χώρου, το κόστος εκπαίδευσης, πρέπει να λάβετε υπόψη σας και το κόστος χρήσης όλων των εξειδικευμένων εργαλείων digital marketing, όπου ένα agency έχει φροντίσει ήδη να έχει πρόσβαση σε αυτά.

2. Θα αποκτήσετε πρόσβαση σε μία κοινότητα επαγγελματιών

Οι περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν τους κατάλληλους επαγγελματίες που χρειάζονται για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν την digital marketing στρατηγική τους.

Στην Ομάδα συνεργατών του ColoFish υπάρχουν επαγγελματίες από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων και δεξιοτήτων με πολυετή πείρα στο χώρο. Έτσι μπορούμε και προσφέρουμε στους πελάτες μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με μια πραγματικά δίκαιη τιμολόγηση. Έχοντας εργαστεί σε ένα ευρύ φάσμα project, ίσως και παρόμοια με το δικό σας, γνωρίζουμε τις ορθές πρακτικές, τα must, αλλά και τα dos and don’ts σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε μέσου και τις κάθε περιόδου, πάντα με γνώμονα τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις. Η ακόμα και καθημερινή επαφή μας με τους ανθρώπους της επιχείρησής σας, προσφέρει μια ακόμα δυνατότητα εκπαίδευσης των δικών σας στελεχών στις ορθές τεχνικές χειρισμού διαφόρων καταστάσεων.

3. Θα μπορείτε να αξιολογήσετε τις ενέργειές σας με βάση μετρήσιμα αποτελέσματα

Κανείς δεν θέλει να επενδύσει σε μια συνεργασία που δεν θα του αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πώς όμως θα μετρήσετε την αποτελεσματικότητα των digital marketing καμπανιών σας, η οποία προκύπτει από διάφορες τακτικές; Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε, εφόσον συνεργαστούμε, είναι να καθορίσουμε τα KPIs (Key Performance Indicators) της κάθε καμπάνιας που θα τρέξουμε. Έτσι, θα ξέρετε ανά πάσα στιγμή την αποτελεσματικότητά της σε σχέση με την επίτευξη των εμπορικών σκοπών σας.

Επίσης, θα καθορίσουμε τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να έχετε υπόψη σας, όταν αξιολογείτε την αποτελεσματικότητα των καμπανιών, για κάθε κανάλι επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε. Αυτά, θα τα βλέπετε στο μηνιαίο report που θα λαμβάνετε από εμάς.

4. Θα γίνετε πιο ανταγωνιστικοί

Δεν υπάρχει κανείς που να γνωρίζει την εταιρεία σας καλύτερα από εσάς. Τι γίνεται όμως με τον ανταγωνισμό; Τι αυτός εφαρμόζει; Ποιες είναι οι δικές του αρετές και ποιες οι αδυναμίες του; Πριν θέσετε σε εφαρμογή τη νέα digital marketing στρατηγική σας θα πρέπει να γνωρίζετε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τι συμβαίνει σήμερα στον κλάδο σας, ποιος είναι ο κύριος ανταγωνισμός σας και με ποιον τρόπο αυτός προσεγγίζει το στόχο του.

Στο ColorFish μπορούμε να σας δώσουμε πρόσβαση σε αυτή τη σημαντική και πάντα μεταβαλλόμενη πληροφόρηση, αλλά και κάτι εξίσου σημαντικό, το οποίο δεν αφορά μόνο τις digital marketing ενέργειές σας, αλλά τον πυρήνα της επιχείρησής σας: βαθιά γνώση για το κοινό στο οποίο στοχεύετε.

Με τη χρήση των κατάλληλων online εργαλείων, μπορούμε να καθορίσουμε τις κατηγορίες εκείνες του κοινού που είναι χρήσιμες για εσάς και να καθορίσουμε τις ανάγκες, την online συμπεριφορά, τις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τα ενδιαφέροντά τους. Αυτή η πολύτιμη πληροφορία θα μας βοηθήσει να στοχεύσουμε όλες τις ενέργειές μας και να δώσουμε στο κοινό αυτό ακριβώς που θέλει, αυξάνοντας έτσι και την αποτελεσματικότητά τους αλλά και να μειώσουμε το τελικό κόστος.

5. Θα αξιοποιήσετε τα πιο σύγχρονα online εργαλεία marketing

Τόσο για τη δημιουργία της digital marketing στρατηγικής σας, όσο και για την εκτέλεσή της αλλά και για τις διορθώσεις που μπορεί να χρειαστούν, απαιτείτε να έχετε πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία, πχ για analytics, keyword research, ανάλυση ανταγωνισμού κλπ, που ούτε απλά στη χρήση είναι αλλά το κυριότερο, ούτε φθηνά.

Ένα digital marketing agency από την άλλη, όχι μόνο θα σας προσφέρει πρόσβαση σε όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε τις πολύ ακριβές συνδρομές, αλλά θα σας παρέχει πρόσβαση και τους αντίστοιχους έμπειρους επαγγελματίες που “μεταφράζουν” τα δεδομένα που προκύπτουν από αυτά τα εργαλεία σε τακτικές χρήσιμες για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα ενός digital marketing agency!

6. Θα εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του “storytelling”

Όσο εσείς θα προσπαθείτε να βρείτε νέους τρόπους να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στην αγορά και να τα βελτιώσετε, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών σας, εμείς θα ασχοληθούμε με την αφήγηση της ιστορίας της επιχείρησής σας και όσων αυτή αντιπροσωπεύει. Η Ομάδα μας γνωρίζει πώς να μεταδώσει τα μηνύματα της επιχείρησής σας στο κοινό στο οποίο στοχεύετε, με τέτοιο τρόπο ώστε αυτά να έχουν την απαραίτητη απήχηση. Έτσι, διανέμοντας το κατάλληλο περιεχόμενο, στο κατάλληλο μέσο, την σωστή στιγμή, η εταιρεία σας ξεκινά να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της, που τους γνωρίζει τόσο καλά, ώστε να μπορεί να τους συνδέσει με το κατάλληλο προϊόν ή υπηρεσία της.

7. Θα αποκτήσετε νέα οπτική και προσέγγιση

Ένα από τα πράγματα που μας διδάσκει το digital marketing είναι ότι μια τακτική που λειτούργησε για μία καμπάνια μπορεί ίσως να μη λειτουργήσει για μια επόμενη. Η συνεργασία με ένα digital agency σας εξασφαλίζει ότι οι τακτικές που αξιοποιούνται αλλά και τα μέσα προώθησης, ταιριάζουν με το προφίλ των πελατών στους οποίους θέλετε να στοχεύσετε. Για παράδειγμα, σε μία social media marketing στρατηγική πρώτα θα εξετάσουμε ποια πλατφόρμα προτιμάει το κοινό σας, με τι είδους περιεχόμενο αλληλεπιδρά και μετά θα αποφασίσουμε πώς θα το χειριστούμε.

8. Θα έχετε επενδύσει σε μία υπηρεσία που επεκτείνεται μαζί με την επιχείρησή σας!

Ένα ακόμα βασικό προτέρημα ενός digital marketing agency είναι η δυνατότητά του να επεκτείνει τις υπηρεσίες που σας παρέχει όσο η επιχείρησή σας μεγαλώνει. Στο ColorFish έχουμε την ευελιξία και την Ομάδα συνεργατών για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη που σας βοηθάμε να πετύχετε.

9. Θα επικεντρωθείτε στην διαχείριση της επιχείρησής σας

Εάν σχεδιάσετε και υλοποιήσετε με δικούς σας πόρους μια digital marketing στρατηγική, θα χρειαστεί είτε να προσλάβετε τους κατάλληλους επαγγελματίες και να δημιουργήσετε μια ομάδα digital marketing inhouse (στην έδρα σας δηλαδή), είτε να το αναθέσετε σε κάποια ομάδα εσωτερικά με αυτή την ευθύνη ως παράλληλα καθήκοντα με κάτι άλλο. Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να καταναλώσετε κεφάλαιο για να γίνουν αυτές οι νέες προσλήψεις και χρόνο για την εκπαίδευσή τους. Στη δεύτερη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να μην λειτουργήσει σωστά, αφού θα το αναλάβουν άνθρωποι χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία, οι οποίοι επιπλέον θα αναγκαστούν να αφήσουν πίσω τη δική τους δουλειά.

Αντίθετα με τα παραπάνω, στη συνεργασία σας με ένα digital marketing agency, όπως το ColoFish, τα πράγματα θα είναι για εσάς πιο εύκολα, λιγότερο απαιτητικά. Εμείς θα έχουμε την ευθύνη της ψηφιακής σας παρουσίας, θα είμαστε ο σύμμαχό σας στην ανάπτυξη και εσείς θα μπορέσετε να επικεντρωθείτε αποδοτικότερα στη διαχείριση της επιχείρησής σας.

ColorFish.gr Team
ColorFish.gr Team
https://www.colorfish.gr